Dioptrijske naočale

Dioptrijske naočale prestale su biti samo medicinsko pomagalo te su već neko vrijeme postale i modni dodatak.

Prateći najnovije trendove u optici u ponudi imamo najnovije kolekcije dioptrijskih okvira renomiranih svjetskih brendova.

DIOPTRIJSKE LEĆE

Klijentima nudimo leće najpoznatijih proizvođača dioptrijskih leća od Essilora, Zeissa, Hoye, OKM - gdje je izbor proizvođača ponekad i subjektivna odluka klijenta jer svi proizvođači nude vrhunske leće.

Materijala od kojeg su izrađene leće - plastične ili polikarbonatne su zastupljene u velikoj većini slučajeva iako još uvijek na tržištu postoje leće od stakla za koje se klijenti odlučuju prvenstveno ukoliko naočale koriste u ne idealnim uvjetima gdje bi se plastična leća puno brže oštetila.

Bez obzira na izbor materijala svakako je preporuka kod izrade naočala odlučiti se za antirefleksni sloj.


ANTIREFLEKSNI SLOJ

U svakom slučaju preporuka je kupiti leće s antirefleksnim slojem bez obzira za što se naočala koristi, jer na plastičnim lećama uz antirefleksni sloj korisnik dobiva višeslojni premaz koji štiti leću od oštećenja te sloj za lakše čišćenje, a kod novijih antirefleksnih slojeva i hidrofobni premaz na leći.

Prednost samog sloja uz smanjenje refleksije po kojoj je i dobio ime, je ta da je leća puno prozirnija i kvalitetnija jer leća bez antirefleksnog sloja gubi i do 20% svojih optičkih svojstava.

FILTER PLAVOG SVJETLA

Računala, pametni telefoni i tableti su postala sastavni dio života i na poslu i u slobodne vrijeme, samim tim povećane su i smetnje korisnika, osobito mlađe populacije što danas i zovemo Sindrom kompjuterskog vida.

Neke svjetske studije su pokazale da se prilikom rada na računalu broj treptaja oka smanji i do 5 puta, što može uzrokovati osjećaj iritacije i suhoće oka.

Naočale s kvalitetnim anitirefleksnim slojem specijalno napravljenim za rad na računalu (HOYA- HI-VISION LONGLIFE BLUE CONTROL/ ESSILOR CRIZAL PREVENCIA) od velike su pomoći u rješavanju navedenih tegoba te tako i rad na računalu postaje puno ugodniji.


FOTOOSJETLJIVE LEĆE

Fotoosjetljive leće su idealan izbor za klijente koji vole s jednim naočalama riješiti sve svoje poteškoće. Prednost fotoosjetljivih leća je njihova prilagodljivost svjetlosnim uvjetima u kojima se klijent nalazi tako da ne trebaju dva para naočala.

Klijentima nudimo izbor tri boje – siva, smeđa i grafitno zelena.

Za one koji žele isključivo sunčanu naočalu s dioptrijom možemo ponuditi veliki izbor boja za leće ili pak bojanje po specifičnim željama klijenta, gdje se kao finalni proizvod dobije sunčana naočala s dioptrijom u bilo kojoj boji i intenzitetu zatamnjenja te naravno i UV zaštitom.

www.essilor.hr

www.hoya.hr

UREDSKE LEĆE

Potrebne su vam naočale za blizinu, a želite dobro vidjeti i dok radite na računalu?

Rješenje za nastalu situaciju su uredske leće gdje ovisno o vašim potrebama možete izabrati i udaljenost za koju vam je potrebna - Interview, addpower 60, varilux digitime, tact 200/400.

www.essilor.hr

www.hoya.hr

www.okm.si


PROGRESIVNE LEĆE

Potrebne su vam naočale za daljinu i čitanje, a želite komforno korištenje istih?

Rješenje je u progresivnim lećama koje objedinjuju više dioptrija – duljina, srednja udaljenost i čitanje.

www.hoya.hr

www.essilor.hr

www.okm.si

DJEČJE DIOPTRIJSKE NAOČALE

Dobar vid jedan je od najvažnijih čimbenika za normalan razvoj djeteta.

Znači li on više od sposobnosti jasnog gledanja bez naočala?

Kako djeca rastu i sazrijevaju, više od 80 posto informacija primaju upravo putem osjetila vida.

U većini slučajeva loš uspjeh u školi ima krajnje banalan uzrok, loš vid. Ako i Vašem djetetu ne ide u školi, možda su sve što treba nove naočale. Svako oklijevanje u predškolskoj ili školskoj dobi može dugoročno pogoršati vid djeteta.

Ukoliko dijete škilji, pokriva jedno oko rukom ili naginje glavu najčešći su simptomi koji upućuju na to da bi bio preporučljiv posjet oftalmologu. Što se poremećaj ranije otkrije, to je veća vjerojatnost da se izliječi i da se sačuva vid. S druge strane, ako se pregled odgađa, veća je vjerojatnost da se vid u potpunosti ne razvije. Prilikom odabira okvira za dijete je izuzetno važno da okvir pravilno leži na nosu te da svojom veličinom pokriva cijelo vidno polje, kako dijete ne bi gledalo preko naočala.

Ovisno o dobi djeteta u našim optikama imamo ponudu okvira od najranije dobi koji su izrađeni od savitljivog materijala dok dijete još uvijek nema naviku nošenja naočala kako ne bi došlo do loma.

Materijala od kojeg su izrađene leće za djecu, svakako su preporučljive plastične ili polikarbonatne radi njihove bolje otpornosti na lomljenje i oštećenje. Tako su se i svi proizvođači prilagodili trenutnim potrebama te u svojoj ponudi imaju i JUNIOR leće za djecu koje su otpornije na lomove i oštećenja.

EYE DRIVE

Vozite sigurno – odmorite oči!

Inovativna tehnologija Reflect Control eliminira bliještanje do 90%, od automobila koji Vam dolaze u susret. Kontrast je poboljšan, a detalji su puno uočljiviji i jasniji.

Prednosti su:

  • znatno manje bliještanja danju i noću
  • oštar vid 24 sata na dan
  • idealne za cijeli dan zbog širokog vidnog polja
  • UV zaštita

RJEŠENJA ZA RAD ISPRED EKRANA

Simptomi umora oka

  • Koristite računala ili druge digitalne uređaje više sati dnevno
  • Osjećate umor i peckanje u očima
  • Glavobolje su učestalije nego prije

EYEZEN - leće dizajnirane za korištenje u suvremenom okruženju

Eyezen focus smanjuje napetost očiju, poboljšava čitanje sitnih znakova, osigurava prirodan položaj tijela pri korištenju pametnog telefona. Light scan tehnologija smanjuje bliještanje, poboljšava kontrast te pomaže u prevenciji preuranjenog starenja vaših očiju.